Çiftçilerin zorlandıkları konulardan sadece bir tanesi olan tarım arazisi kontrolü. Alphabet X de bu konu üzerinde bir araç tasarladı.
Eski adıyla Google X olan bu araştırma şirketi gıda üzerine olumlu gelişmeler sağlayabilmek için Project Mineral’i geliştirdi. Soru cevap ilişkisine dayalı gıda üretiminde nasıl verimli artış olur? Nasıl verim alabilirim?
Bu ekibin tasarladığı kameralar ve sensörler ile donatılmış yapay zeka ile birlikte geliştirilmiş olan bir yardımcı çiftçi rolünü üstleniyor. Ürünlerin takibini yapmak, ürünler hakkında yeterli bilgiye sahip olmak amacı ile tasarlanan bu araç tarım ve gıda alanında kolaylık sağlayacak.
Projeyi yöneten kişi Elliott Grant , son bir kaç yılını dünyanın çoğu yerinde çiftçileri izleyerek onların sorunlarını dinleyerek geçirdiğini açıkladı. Son zamanlarda olanlar çiftçilerin aciliyeti ve iş makinalarının faaliyet alanı.
Tarım hızla nüfusun artmakta olduğu dünya için gıda üretiminin artması planlanıyor. Buna bağlı olarak çiftçilerin üretimini kolaylaştırmak üzere adımlar atılıyor.

Bilinçsiz bir üretim olması hem gübre maliyetini hem gıda üretimini hem de maliyeti olumsuz yönde etkiler. Bununla da kalmayıp toprağım verimini bile etkileyebilir. Mahsuller eşit şekilde işlenir ve gübrelerin , böcek ilaçlarının gereksiz yere kullanılması toprak sağlığını kötü etkiler.
Peki ya her bitki izlene bilseydi? Neyi nereye ne kadar harcayacaksınız veya ne zaman harcayacaksınız görebilseydiniz ne değişir di?
Projenin amaçlarından biri olan her bir bitkinin büyüme aşamasını takibe alıp kayıtlarına tutan bir yapay zeka. Suyun ne adar verileceğini bile hesaplayabilecek.
Kullanılacak olan bu cihazlar , güneş enerjisinin sağlamış olduğu elektrik ile çalışacak.

Tasarlanan bu araç Pixel 2 kullanarak her bir ürünün fotografını depolayacak. Çürümeye yüz tutmuş veya hastalıklı mahsulün diğer ürünlere zarar vermesini önlemek için uyarı gönderecek.
Tarım teknolojisi hakkında gelişmeleri yakından takip edebilmek için abone olabilirsiniz.
0 Comments
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.